Siirry suoraan sisältöön

Elämän ja jumalisuuden voima

Haluan puhua tänään todellisen elämän löytämisestä, joka tulee Jumalan yhteydestä. Meillä ihmisillä on monesti sellainen käsitys, että minulla on minun oma elämäni, minä teen sillä mitä tahdon, en tarvitse Jumalaa. Ja kuitenkin tässä tilassa ihminen etsii elämäänsä jotakin, kaipaa sitä syvästi, etsii elämän täyttymistä milloin rahasta, milloin vääristä ihmissuhteista, milloin omaisuudesta, milloin ystävistä. Nämä eivät sinällään ole huonoja asioita, mutta todellinen elämä löytyy vain elämällä elämää Jumalan yhteydessä. Kirkkoisä Augustinus on sanonut: ”Jumala, sinä olet luonut meidät yhteyteesi ja sydämemme on levoton meissä kunnes se löytää levon sinussa”.

Elämä yhdessä Jumalan kanssa on vähän sama kuin sähköjohto ja pistorasia, ne kuuluu yhteen jos haluaa että virtaa ja elämää on! Syntiinlankeemuksessa aikanaan kävi tällainen ilmiö, että elämä ja jumalisuus ei enää automaattisesti ollut yhdessä, vaan erillisenä, yhteys Jumalaan katkesi. Nyt Herra kutsuu yhdistämään taas johdon seinään ja elämä alkaa virtaamaan. Miten tämä tapahtuu? 

Ef 2:12-18 siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa; 13mutta nyt, kun olette Kristuksessa Jeesuksessa, olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä. 14Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden, 15kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan, 16ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden. 17Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat; 18sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö.

Raamattu sanoo että yhteys Jumalan kanssa tapahtuu Jeesuksen kautta. Hänen ristintyönsä Golgatalla luetaan jokaisen ihmisen hyväksi, joka hänet tahtoo vastaanottaa. Hänen verensä hinta oli lunastusmaksuna jokaisen ihmisen edestä ja tunnustamalla synnit ja luovuttamalla oman elämänsä Jeesukselle, ihminen pääsee osalliseksi elämästä Jumalan yhteydessä. Ei ole väliä kuinka kaukana tai kuinka lähellä on, tärkeintä on, että tulee Jeesuksen luokse.

2. Piet 1: 3 hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään

Oletko koskaan miettinyt, että parhaimmat asiat, mitkä voi maan päällä saada, on ilmaisia! Nyt kun koronavirus on tyhjentänyt rikkaiden ja voimakkaiden machoilun, jokainen voi pysähtyä miettimään näitä asioita.

Ensiksi Pietari kirjoittaa meille, että me ollaan saatu vastaanottaa kallis lahja, kun ollaan vastaanotettu pelastus Jeesuksessa. Vaikka pelastus on lahja, se ei ole halpa, vaan kallis. Se maksoi Jumalan oman pojan, Jeesuksen hengen. Mitkään tämän maailman lahjat tai aarteet eivät vedä sille vertaa. Vertauksena tälle Jeesus sanoi, että mitä se hyödyttäisi ihmistä vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon, mitä se hyödyttäisi silloin?

Toinen lahja on se, että hän on lahjoittanut kaiken mitä me tarvitaan jumalisuuteen ja elämään. Nämä kulkee vähän lomittain, sopusoinnussa, koska uskomalla Jeesukseen, meistä tulee jumalisia. Mutta miten me oppisimme elämään sitä täyttä elämää, jonka Jumala on lahjana antanut meille kaikille?

Tämä salaisuus sanottiin jo  raamatunpaikassa, jonka luin. Me opitaan elämään oikeata, Jumalan mielenmukaista, täyttä elämää Jeesuksen tuntemisen kautta. Elävä usko ei ole suorittamista, vaan tuntemista, joka näkyy myös muuttuneena elämänä ja tekoina, mutta nimenomaan tässä järjestyksessä. Uskon suorittaminen ilman Jeesuksen tuntemista on lakihenkisyyttä, joka tekee uskonelämän raskaaksi. Lakihenkisyys on jumalisuutta ilman elämää.

Sitten joku voi ajatella, että voi hyvinkin elää elämää, ettei tarvita siihen Jumalaa. Moni keskittyykin treenaamiseen, kauneuteen, rahan hankkimiseen että sitten kun on kaunis ja rohkea ja rikas, se on elämää. 

1.                        Tim 4:8 Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen että tulevaisen.

Onneksi ruumiin harjoittamisesta on vähän hyötyä, mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, sekä nykyiseen että tulevaiseen. Mutta ennenkaikkea tämä raamatunkohta sanoo, ettei kannata näkyväiseen ja siihen mitä tapahtuu vaan täällä maan päällä kiinnittää liikaa huomiota. Kannattaa käyttää elämä, voima ja rahat maan päällä siihen, mikä on iankaikkista ja kestävää J

Mitä on hyvä elämä?

Kristinusko ei ole mikään menestysuskonto maan päällä. Me emme saa kaikkea mitä haluamme. Jumala on kuin viisas isä, joka antaa mitä tarvitsemme, ei aina mitä haluamme. Mutta Jumala pitää meistä huolta jokaisena päivänä.

1.Tim 6: 6 suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa

Elämä, joka kumpuaa Jeesuksen tuntemisesta, on elinvoimaista, koska Hänessä on raamatun mukaan elämä. 1.Joh 1: 2 elämä ilmestyi, ja me olemme nähneet sen ja todistamme siitä ja julistamme teille sen iankaikkisen elämän, joka oli Isän tykönä ja ilmestyi meille — 3minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kanssa.

Joku voi sanoa etten osaa elää jumalista ja oikeata elämää? Ei sinun tarvitsekaan itse osata. Tässä 2.Piet kolmen ekan jakeen aikana lausuttiin jo kaksi kertaa, että hän on lahjoittanut meille sen kaiken mitä tarvitaan.

Miten? Hänen tuntemisensa kautta. Te tiedätte  vanhan sananlaskun: Seura muuttaa kaltaisekseen. Niin hyvässä kuin pahassa. Nuoruuden hölmöt valinnat tulee yleensä tehtyä vääränlaisen seuran vaikutuksena. Joukossa tyhmyys tiivistyy niinku sanotaan. Mutta myös hyvässä seurassa tapahtuu muutosta hyvään. Jeesuksen tuntemisen kautta me alamme muuttumaan. Nyt kun koronan tähden meillä on aikaa, käytetään se että voisimme alkaa tuntemaan Jeesusta enemmän. Voit tutkia raamattua ja rukoilla enemmän. Viettää aikaa hänen kanssaan.

Sana jumalisuus merkitsee elää riippuvaisena Jumalasta kaikista tilanteista. Myös Hänen sanansa ja lakinsa noudattamista. Se merkitsee elää valossa ja tämän Jumalan voiman avulla vastustaa kiusauksia.

Usko vaikuttaa tekoihin. Tulee uusi päämäärä ja uusi halukkuus tehdä Jumalan mielenmukaisia asioita. Miellyttää Jumalaa sillä mitä teemme. Meistä voi tulla niitä, jotka haluaa elää samanlailla kuten Jeesus.

2.Piet 1:5pyrkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja, avuissa ymmärtäväisyyttä, 6ymmärtäväisyydessä itsenne hillitsemistä, itsenne hillitsemisessä kärsivällisyyttä, kärsivällisyydessä jumalisuutta, 7jumalisuudessa veljellistä rakkautta, veljellisessä rakkaudessa yhteistä rakkautta. 8Sillä jos teillä on nämä ja ne yhä enenevät, niin ne eivät salli teidän olla toimettomia eikä hedelmättömiä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa.

Nämä ovat niitä asioita, jotka Jumala vaikuttaa tuntemisensa kautta. . Että me oppisimme tuntemaan Hänet paremmin ja sitten hänen luonteensa alkaa virtailemaan meissä ja saa aikaan tällaisia mahtavia, hedelmällisiä asioita. Siunausta kaikille.

Mika Tapio, pastori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.