Siirry suoraan sisältöön

Luuk 2: 19 Mutta Maria kätki kaikki nämä sanat ja tutkisteli niitä sydämessänsä.

Paimenet olivat saaneet valtavan viestin suoraan Herran enkelin ilmoittamana: ”Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: 11teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.” (Luuk 2:10-11)

Kun paimenet sitten tulivat katsomaan Joosefia ja Mariaa ja Jeesus lasta ja kertoivat enkelin ihmeellisestä viestistä niin kerrotaan että kaikki, jotka sen kuulivat, ihmettelivät sitä, mitä paimenet heille puhuivat.

Marian vastaanotto oli erilainen kuin muiden. Hän ei ainoastaan ihmetellyt maailman kaikkeuden suurinta uutista vaan otti sanan vastaan ja tutkiskeli sitä sydämessään. Tämä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta, kun Maria sai viestin Jumalan maailmoista. Luukkaan evankeliumi kertoo ensimmäisessä luvussa kuinka enkeli oli ilmestynyt Marialle itselleen: ”Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi” Ja kertoi sitten Marialle tulevasta tehtävästä. Jo silloin Maria hämmästyi suuresti siitä puheesta ja mietti, mitä tämä tervehdys mahtoi tarkoittaa. Maria siis oli tarkkaavainen kuulija, joka otti vastaan Jumalan puheen.

Jääkö kuulemamme Jumalan Sana tekemään työtä meidän sydämessämme? Vai hämmästelemmekö hetken ja jatkamme sitten elämäämme kuin mitään ei olisikaan tapahtunut. Jumalan Sana on lääke ja rohkaisu meidän elämäämme. Jouluevankeliumin suurenmoinen sanoma kertoi, ettei meidän tarvitse pelätä! Kuinka tärkeä ja lohdullinen viesti. Se kertoi myös että evankeliumi on ilosanoma! Jeesus vapahtaa meidät synneistämme! Immanuel, Jumala meidän kanssamme, on syntynyt!

Jaakobin kirje kertoo oikeanlaisesta, samanlaisesta suhtautumisesta Jumalan Sanaan kuin mikä Marialla oli. Jaak 1: 21 ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa. 

Jaakob jatkaa myös miten tärkeää on se, että noudatamme myös raamatun ohjeita: Jaak 1:22Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne. 23Sillä jos joku on sanan kuulija eikä sen tekijä, niin hän on miehen kaltainen, joka katselee kuvastimessa luonnollisia kasvojaan; 24hän katselee itseään, lähtee pois ja unhottaa heti, millainen hän oli. 25Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä, eikä ole muistamaton kuulija, vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään. 

Psalmissa yksi kuvataan sitä hedelmää joka sen elämässä on, joka rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt!3 Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy.( (Ps 1:2-3)

Joulun aikana on hyvä hiljentyä, pysähtyä tutkimaan Herran Sanaa ja lukea myös hyviä hengellisiä kirjoja. Siunattua ja levollista joulunaikaa kaikille,

Mika pappi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.