Siirry suoraan sisältöön

Onko Jeesuksella sijaa sydämessäsi?

Täpötäysi Betlehemin kaupunki oli vastaanottanut arkisissa verotusasioissa asioivia matkalaisia. Jeesuksen äiti Mariakin oli tullut viimeisillään raskaana kaupunkiin yhdessä kihlattunsa Joosefin kanssa. Jumalan Pojan äidille ja hänen miehelleen ei ollut sijaa kaupungin majataloissa. Luukkaan evankeliumi kertoo että Marian synnyttämisen aika tuli Betlehemissä: Luuk. 2:7 Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa. Eläinten syöttökaukalo oli varsin vaatimaton paikka syntyä Jumalan pojalle. Se kuitenkin kuvasti jo sitä, ettei Jumala etsi täällä maan päällä ylhäisiä ja elämässään täydellisesti onnistuneita ihmisiä, vaan tulee jokaisen sydämeen, jolle Jumalan armo kelpaa. Joh. 1:11 sanoo: Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. 12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä. Monet arkiset asiat saattavat täyttää sydämemme jouluna niin että hukkaamme kokonaan joulun merkityksen. Joulun ydinkysymys kuuluu onko Jeesuksella sijaa sydämessämme? Moni etsii iloa elämäänsä. Miten voi löytää ilon elämäänsä? Enkelit ilmoittivat Luuk. 2:10: Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. Mika Tapio, Porin vapaaseurakunnan pastori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.