Siirry suoraan sisältöön

Seurakuntamme

Kastekokous
Jussi Tarri&Band joulukonsertti 2015
Porin vapaakirkko 5
Retki Kiponniemeen
Pappa Gospel Band esiintyi vapaakirkossa
Lastenleiri Merimaassa
Porin vapaakirkko sisältä
Entinen kirkkomme Mikonkadulla

Saamme pitää tarjolla Elämän Sanaa, kutsua ihmisiä Jeesuksen Kristuksen valmistamaan pelastukseen, olla toivon tuojia sanomalla ja työllämme tässä vaikeassa yhteiskunnallisessa tilanteessa, sekä vahvistua keskinäisessä yhteydessä.

Porin vapaaseurakunnan arvot

Armollinen-totuudellinen

Jeesus kutsuu meitä opetuslapseuteen. Se on prosessi, jossa meitä kutsutaan muuttumaan Hänen kaltaisekseen. Raamattu sanoo Jeesuksesta: Hän oli täynnä armoa ja totuutta. Se prosessi kestää halki elämän, mutta siinä tahdomme kasvaa.

Rakastettu-palveleva

Saamme kokea Isän Jumalan rakkautta, jossa meidät hyväksytään ja rakastetaan täydellisesti Jeesuksen sovitustyön tähden. Tätä rakkautta haluamme kanavoida palvellessamme seurakunnassa erilaisissa tehtävissä.

Luotettava-luova

Suomen vapaakirkolla on yli 100 vuotiset juuret. Myös Porin vapaaseurakunta on yli 100 vuotta vanha. Se on pysynyt Raamatun Sanan pohjalla ja terveessä opissa kiinni ja on siksi luotettava. Vaikka sanoma on vanha, halutaan se tuoda luovasti ja monipuolisilla tavoilla ihmistentietoisuuteen.

Viikottaiset jumalanpalvelukset

Jumalan sanan julistamisella on tärkeä ja keskeinen sija jumalanpalveluksessa. Sanan opetus tulee olla seurakuntaa rakentavaa, opettavaa ja hyödyllistä. Jumalanpalveluksen musiikki tukee julistusta, virvoittaa ja ohjaa meitä Jumalan kohtaamiseen. Pyrimme rukoillen etsimään vastuunkantajia juontoihin, musiikkiin ja puhevastuuseen.

  • Nettilähetyksiä lähetetään Porin vapis productions kanavalta sunnuntain puheiden ja torstain raamattutuntien osalta.
  • Torstai illat ovat Jumalan kohtaamisen iltoja. Illat koostuvat neljästä eri teemasta, jotka toistuvat kerran kuukaudessa eli kukin teema tulee kerran kuukaudessa
  • Syvemmälle Sanaan illassa pidetään raamattutunteja uskonelämän tärkeistä perusasioista.
  • Ylistyksen ja esirukouksen ilta koostuu ylistysryhmän johdattamana Jumalan ylistämisestä ja laulujen välissä rukoillaan tärkeiden rukousaiheiden puolesta, kuten Israelin, kotimaan, kotikaupungin, seurakuntien ja henkilökohtaisten rukousaiheiden puolesta.
  • Todistuksen ja rohkaisun illassa rohkaistaan ihmisiä kertomaan Jumalan hyvästä vaikutuksesta elämästä; uskoontulosta, rukousvastauksista, Jumalan huolen pidosta, löydöistä esim. hyvän hengellisen kirjan tai Raamatun ääreltä jne. Illassa myös musiikkia ja rukouspalvelua.
  • Sanan lähteillä tarjoaa keskiviikkoisin niille, joilla on mahdollisuus päiväsaikaan tulla yhteen, mahdollisuuden nauttia keskinäisestä yhteydestä, järjestelmällisestä Sanan alustuksesta ja keskustelusta sen pohjalta. Parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 13.

Äiti-lapsi piiri parillisten viikkojen torstaisin klo 10-12 kokoaa äitejä lasten kanssa kirkolle vuorovaikutukseen.

Myös avioliiton huoltopäivä on tarkoitus järjestää v. 2023.

Palvelutiimit

Seurakunta on Kristusruumis, jossa tarvitaan käsiä ja jalkoja ja ennen kaikkea palvelevaa mieltä. Osallistumalla käytännön asioiden hoitamiseen, tasaamme kuormaa niin, etteivät toiset väsy kuormien alla ja toiset ole tekemisen puutteessa. Usein tarve jo muodostaa näyn eli rohkaisemme ihmisiä palvelemaan seurakunnassa siellä, missä apua eniten tarvitaan.

Palvella voi mm. sunnuntain kahvituksissa kokousten yhteydessä, siivouksessa, miksauksessa, tykkitiimissä, musiikissa, juonnoissa, musiikissa, kolehdin kannossa, mediatyössä, diakoniassa, somistuksessa. Näistä kaikista voi kysyä lisää työntekijöiltä ja vanhimmistolta.

Toiminnan rahoitus

Olemme kiitollisia seurakuntalaisten uskollisuudesta taloudenkin osalta. Suurin osa tuloista tulee vapaaehtoisten lahjoitusten kautta. Myös vuokratulot, kirjapiste, myyjäiset, kahvikassien ym teko lähetyksen hyväksi auttaa taloustilannetta. Kirpputorimyyntiä patakirppiksellä domarilasten auttamiseksi ja lähetystyön tukemiseksi

Yhteistyö

Seurakunta jatkaa yhteistyötä muiden Porissa toimivien seurakuntien kanssa osallistumalla erikseen sovittuihin yhteiskristillisiin tapahtumiin ja pitämällä yhteyttä muiden seurakuntien vastuunkantajiin. Sakkeus seurakunta kokoontuu sunnuntaisin tiloissamme ja Satakunnan Exodus-ryhmä kerran kuussa tiistaisin.