Siirry suoraan sisältöön

Käytä aikasi oikein

Viime päivinä olemme olleet nopeasti leviävän koronaviruksen uutisten äärellä. Ne ovat pysäyttäneet ihmisiä monin tavoin. On herännyt huolta, pelkoa, ahdistusta, miten tässä käy?

Jumala hallitsee edelleen kaikkea niin taivaassa kuin maan päällä. Hänelle on annettu kaikki valta. Saamme vedota Hänen armoonsa että tautiepidemia talttuisi mahdollisimman pian. Saamme luottaa Hänen uskollisuuteensa ja huolenpitoonsa kaiken keskellä. Raamattu sanoo, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut. ( Room 8:28).

Miten me sitten voisimme käyttää tämän poikkeustilanteen joka maassamme vallitsee parhaalla mahdollisella tavalla?

Uskon, että Jumala kutsuu meitä nyt kahteen asiaan erityisesti. Toinen on henkilökohtainen suhteemme Häneen ja se miten käytämme aikamme oikein suhteessa ympäröivään maailmaan. Kenties juuri tällaista aikaa varten me olemme olemassa. Kun perustukset horjuvat, ihmiset kysyvät mihin voi luottaa? Meillä on silloin mahdollisuus kertoa Hänestä kehen olemme toivomme perustan laittaneet, Jeesuksen joka tahtoo pelastaa ja auttaa kaikkia ihmisiä.

Raamattu kertoo, että Jeesuksella oli kaksi ystävää, Martta ja Maria. Jeesus sanoi toiselle näistä naisista: ”Martta, Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, 42mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois. ( Luuk 10: 42 )

Monesti hyvä parhaan vihollinen. Monet käyvät vielä töissä, mutta juuri vapaa-aikaa ihmisillä on enemmän kun harrastuspaikat ovat ulkoilua lukuunottamatta kiinni.  Harrastukset ovat hyviä, mutta monesti ne vievät illassa sen parhaan ajan ja voimat. Nyt meillä on oikeesti mahdollisuus hiljentyä, tutkia myös itseämme, laittaa pois niitä asioita mitkä painaa ja tehdä hengellistä inventaariota! Nyt on siihen aika, käytä tämä aika parhaalla mahdollisella tavalla!

Vapaakirkko on esittänyt rukoushaasteen: rukoillaan päivittäin klo 12, jos suinkin mahdollista, virusepidemiatilanteen puolesta.

Nyt on otollista mennä rukouskammioon, viettää aikaa Jeesuksen kanssa. Kerran Samuel kehoitti Saulia vanhassa testamentissa: pysähdy sinä hetkeksi tähän, niin minä julistan sinulle Jumalan sanan”. On hyvä pysähtyä kuuntelemaan mitä Jumalalla on meille sanottavaa.

Olemme hyvin samankaltaisessa tilanteessa yhteiskunnassa, josta profeetta Jesaja julisti jo lähes 700 vuotta sitten. Jes 30 luvun jakeen yhdeksän loppuosasta hän sanoo: He lapsia, jotka eivät tahdo kuulla Herran lakia, 10 jotka sanovat näkijöille: ”Älkää nähkö”, ja ennustajille: ”Älkää ennustako meille tosia, puhukaa meille mieluisia, ennustakaa silmänlumeita. 11Poiketkaa tieltä, väistykää polulta; viekää pois silmistämme Israelin Pyhä.

Näin onkin käynyt. Jumalan Sana on haluttu pois ihmisten silmistä ja ei ole tahdottu kuulla Jumalan lakia. Se ei ole sellainen tila, johon Herra tahtoo kansan jättää. Muutama jae myöhemmin:

18 Sentähden Herra odottaa, että voisi olla teille armollinen, sentähden hän nousee armahtaaksensa teitä;sillä Herra on oikeuden Jumala. Autuaita kaikki, jotka häntä odottavat!19 Sinä kansa, joka asut Siionissa, Jerusalemissa, älä itke! Hän on sinulle totisesti armollinen, kun apua huudat; sen kuullessaan hän vastaa sinulle kohta. 20Vaikka Herra antaa teille hädän leipää ja ahdistuksen vettä, niin ei sinun opettajasi sitten enää kätkeydy, vaan sinun silmäsi saavat nähdä sinun opettajasi. 21Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan, milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle: ”Tässä on tie, sitä käykää”

Jeesus on edelleen tie, totuus ja elämä. Ainoa tie Isän luokse. Sitä tietä voimme olla viitoittamassa uskovina tällaisessa poikkeustilanteessa ja tietysti jokaisena aikana. Nyt on myös mahdollista tehdä hyvää niille, jotka tarvitsevat apua. Osoittaa käytännön rakkautta kaikessa viisaudessa esimerkiksi asioimalla esim. kaupassa ja apteekissa vanhusten ja huonokuntoisten puolesta. Jeesus rakastaa kaikkia ihmisiä.

Sinua siunaten, Mika pastori  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.