Keväisiä terveisiä nuorisopastorilta

Elämä jatkuu

Keväisiä terveisiä myös nuorisopastorilta!  Kevät on uuden alkua ja näin se on myös Hirvelän perheessä. 23.12 saimme perheeseemme tytön, jonka nimeksi annoimme Elsi Helmi Marja Hirvelä. Vajaan vuoden aikana meillä on ollut paljon positiivisia kriisejä. Sain valmistua Suomen teologiselta opistolta neljän vuoden opiskelujen jälkeen, sain muuttaa vaimoni Elisan kanssa Poriin ja nyt meille syntyi vauva. Kuinka pienessä ajassa voikaan paljon tapahtua!

Seurakunnassa emme pyri jäämään paikoilleen. Lasten ja nuorten kanssa tapahtuu koko ajan uutta. Olen iloinnut siitä, että toimintaamme on tullut uusia nuoria aikuisia ja jotkut ovat itse todistaneet, kuinka Jumala on heitä kasvattanut uskossa. Tämä onkin kaiken toiminnan ydin, että Ihmiset löytäisivät Jumalan ja kasvaisivat hänen tuntemisessaan.

Nuoret

Nuorteniltoja pidetään jokaisena perjantaina keväästä syksyyn ja myös kesällä kokoonnumme yhteen.  Nuortenillat muodostavat hyvän rungon nuortentoiminnalle. Olemme saaneet kokea yhä enenevää yhteyttä toistemme kanssa. Uusia kasvoja on näkynyt joka ilta ja se on ollut rohkaisevaa.

Olemme perustaneet nuorten ja nuorten aikuisten kuoron. Toiminta on lähtenyt hyvin liikkeelle ja meitä onkin siinä jo noin 20 henkilöä. Tarkoituksenamme on yhtenä nuorten porukkana palvella Jumalaa ja samalla seurakuntaa ja tietenkin samalla pitää hauskaa.

Olemme hakeneet kaupungilta tiloja sählyvuorolle ja nyt keväälläkin saamme todennäköisesti joitain irtovuoroja. Innokkaat pelaajat ovat sinnekin tervetulleita.

Juurella-nuortenillat jatkuvat ja niitä pyritään kehittämään vieläkin paremmiksi. Juurella formaatti pyritään tekemään siten, että kaikkien olisi sinne helppo tulla. Kaikki ensi kertaa Juurella-iltaan tulijat ovatkin pitäneet illan ohjelmasta. Kannattaa tulla katsomaan minkälaista siellä on!

Varhaisnuoret

Varhaisnuorisotoiminta 7-12 vuotiaille jatkuu tänäkin keväänä. Pidämme kerhoa joka pariton tiistai vapaakirkolla kello 17.00 – 18.30. Meillä on mahtava tiimi vastaanottamassa lapsia kerhoon. Joka kerta tutustumme raamattuun, pidämme hauskaa leikkien ja aktiviteettien kautta ja syömme välipalaa. Kaipaamme sinne yhä enemmän osanottajia. Varhaisnuorisotyö on erittäin tärkeä työmuoto. Monesti pyhäkoulun ja nuorteniltojen väliin jää kuilu, jonka yli lapsen on vaikea päästä nuoreksi tultuaan. Varhaisnuorisotyö täyttää tämän kuilun niin, että lapsi voi olla aktiivisesti osa seurakuntaa koko elämänsä ajan.

Pyhäkoulun tärkeydestä ei voi liikaa sanoa. Pyhäkoulu on loistava tapa tukea omassa perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatusta. Muistan itse, kuinka jo pyhäkoulusta jäi tärkeitä periaatteita mieleen aina aikuisikään asti. Pyhäkoulut pidetään sunnuntaikokouksien yhteydessä kello 16.00.  Vetäjiä ei ole liikaa. Jos mietit, olisiko sinusta mukaan pyhäkoulutiimiin, ota Janneen rohkeasti yhteyttä.

Siunausta kevääseen! Eläkäämme lähellä Herraamme Jeesusta

-Janne