Runsaan kylvön aika

Viime syksynä oli yksi Porin ja satakunnan seurakuntien historian suurimmista evankelioimiskampanjoista, mahdollisuus muutokseen mediamissio. 35 seurakuntaa vapaista suunnista ja evankelisluterilaisista seurakunnista oli kylvämässä todistuksia Jumalan muuttavasta voimasta. 110 000 Elämäsi mahdollisuus kirjaa jaettiin satakuntalaisiin koteihin. Ainakin 25 teki uskonratkaisun kampanjan aikana, kiitos Jeesukselle! Lisäksi kampanja vahvisti seurakuntien välistä yhteyttä. Uskon kuitenkin, että jaetut kirjat ja vieläkin netissä mahdollisuus.fi sivuilla olevat muutoskertomukset tekevät työtä ihmisten sydämissä vielä pitkään ja saamme niittää satoa vielä tulevaisuudessakin. Nyt on runsaan kylvön aika!
Me uskovat olemme siitä erikoista kansaa, että meidät tulee kylvää joka vuodenaika, kesät ja talvet, syksyt ja keväät. Hoosean kirjassa meitä kehoitetaan kylvämään vanhurskauden kylvö 10:12 ”Kylväkää itsellenne vanhurskauden kylvö, niin saatte leikata laupeuden leikkuun. Raivatkaa itsellenne uudispelto, silloin kun on aika etsiä Herraa, kunnes hän tulee ja antaa sataa teille vanhurskautta.” Vanhurskauden kylvö on sitä, että kyllästämme elämämme Jumalan Sanalla, Pyhällä Hengellä ja rukouksella. Siitä tulee siunauksen sade hengelliseen elämäämme.
Kuuluisassa kylväjävertauksessa (Luuk 8:5-15) Jeesus kehoittaa meitä runsaaseen evankeliumin siemenen kylvöön katsomatta maaperää mihin ne tippuvat. Vaikutusmahdollisuudet evankeliumin kylvöön ovat kasvaneet median myötä, jossa koko maailma on yhtäkkiä auennut silmiemme eteen. Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden tulva Suomeen on avannut lähetyskentät aivan lähelle, naapurustoon ja kotikaupunkiimme.

Älkäämme unohtako myöskään taloudellista puolta runsaassa kylvämisessä. Konteksti, jossa Raamatussa puhutaan joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää. (2.Kor 9:6) viittaa mahdollisuuteen antaa omastamme. Seurakuntamme haluaa tehdä täysipainoista Jumalan valtakunnan työtä niillä resursseilla, joita meillä on. Olemme halunneet satsata seurakunnan lapsi ja nuorisotyöhön palkkaamalla täysiaikaisen nuorisotyöntekijän ja työ on hyvällä alulla. Myös nykyiset tilat ovat avanneet uusia mahdollisuuksia Jumalan valtakunnan työssä, mutta myös menot ovat kasvaneet. Kiitos kylvöstäsi myös tällä alueella!

Kaikki työ Jumalan valtakunnassa tulee tehdä rukouksen kautta. Psalmissa 126 muistutetaan tästä: ”5Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat. 6He menevät itkien, kun kylvösiemenen vievät; he palajavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat. ” Rukoillaan, että seurakuntana saamme olla runsaasti osallisia lopunajan suuressa sadonkorjuussa. Tulee mieleeni edesmenneen Kari-papin sanat: Herra siunaa aina tehdyn työn!”

Siunattua vuotta 2016, Mika pastori